PROMO – Saptamana Internationala a Purtarii Bebelusilor

Babywearing (purtatul bebeluşului) înseamnă să îţi porţi bebeluşul sau copilul folosind o bucată de pânză, mai simplă sau mai complexă. Această metodă este naturală şi practică în acelaşi timp.

Avantaje pentru copil:

* Bebeluşii purtaţi plâng mai puţin: Acest lucru e confirmat de studiul din 1981 al lui Hunziker şi Barr: copiii purtaţi doar 2 ore în plus pe zi plâng, în medie, cu 43% mai puţin în timpul unei zile, şi cu 52% mai putin la orele serii.

*  Soluţie miraculoasă pentru colici: Poziţia cangur (lipit de pieptul mamei) într-un mediu cald, sigur şi liniştit, ajută bebeluşul să se relaxeze.

* Dezvoltarea emoţională: Odată ce sunt siguri de prezenţa (fizică, emoţională) continuă şi necondiţionată a mamei, copii devin mai încrezători şi se desprind singuri de părinţi pentru a explora lumea înconjurătoare.

* Dezvoltarea mentală: Bebeluşii petrec mai mult timp într-o stare de relaxare, ideală pentru a învăţa. Siguranţa conferită de prezenţa mamei şi de contactul permanent cu ea fac bebeluşul mai relaxat şi mai deschis la stimulii din jurul lui.

* Dezvoltarea fizică: Poziţionate corect, sistemele de purtare nu împiedică fluxul de aer necesar copilului şi nici nu au efecte negative asupra coloanei vertebrale, fapt confirmat de studii ştiinţifice. Mai mult decât atât, mijloacele de purtare ergonomice menţin picioarele copilului flexate şi depărtate, poziţie recomandată în prevenirea şi tratarea displaziei de şold.

  Avantaje pentru părinţi:

* Purtatul copilului favorizează o legătura mai strânsă mama-copil pe plan afectiv şi ajută mama în creşterea încrederii în capacităţile sale de părinte.

*Folosit corect, e mult mai confortabil decât ţinutul în braţe sau folosirea unui marsupiu, greutatea copilului distribuindu-se uniform pe umeri/spate şi nu doar pe braţe sau în zona bretelelor (cum e cazul marsupiului).

* Multe mame acuză dureri de spate în timpul sarcinii şi după nastere. În cazul mamelor care folosesc un sistem de purtare ergonomic, presiunea exercitată de greutatea copilului se distribuie uniform (mai mulţi muschi ai spatelui şi umerilor colaborează pentru a purta copilul) iar durerile apar mai rar.

*Purtatul bebeluşului îi oferă parintelui libertatea de a-şi continua o mare parte din activităţile obişnuite, fară a se izola de copil. Purtatul copilului oferă o libertate mai mare decat dusul in cărucior (scări, trasee montane, plimbări pe malul mării) sau în braţe (aveţi mainile libere).

* Într-un sistem ergonomic de purtare ales corect, vă puteţi purta bebelusul încă de la naştere şi ulterior atât timp cât acesta doreşte.

* În cazul părinţilor cu mai mulţi copii, purtatul le oferă posibilitatea de a fi aproape de cel mic şi in acelaşi timp de a satisface nevoile celui mare, fără a fi nevoit să stabilească priorităţi.

International Babywearing Week se sărbătoreşte anual în toată lumea, în luna octombrie. Este un prilej de a promova şi prezenta beneficiile purtării bebeluşilor.

În Bucureşti, Săptămâna Internaţională a Purtării Bebeluşilor a ajuns in 2012 la cea de-a 3-a editie. Anul acesta organizam evenimente  în cadrul cărora participanţii vor discuta despre avantajele purtării şi reguli de siguranţă, vor putea testa diverse sisteme de purtare, vor participa la ateliere de fotografie pentru părinţi, cursuri de dans pentru mămici şi tătici cu bebelusii purtaţi şi o conferinţă cu vorbitori care vor acoperi teme de interes major pentru viitorii/tinerii părinţi. Vor fi organizate concursuri cu premii valoroase si multe surprize.

Pentru si mai multe informatii despre babywearing si evenimentele din aceasta saptamana intrati pe blog si pe pagina de FB

http://bebelusipurtati.blogspot.com/

https://www.facebook.com/bebelusipurtati   

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

referinte:

material extras din comunicatul de presa, daca vreti sa ne ajutati sa promovam evenimentul, scrieti-ne pe bebelusipurtati@gmail.com si va trimitem imediat comunicatul 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s