Veseleţea

Sărmăluţe în oală de lut

Posted on: March 31, 2010

Deşi mai toată lumea se plânge că e mult de muncă cu sarmalele, prea complicat, prea mult timp îţi ia să le faci, noi ne-am “ambiţionat” şi ia ce-a ieşit:

De gust nu pot zice incă nimic că o să le mâncăm abia duminică :))

Am ales varianta mai simplă a reţetei de pe cevabun.ro, adică

* varza

– am luat una murată, trebuie doar clătită bine să mai lase din acreală şi sare

– se taie foarte uşor

* umplutura

– 250g carne vită + 250g porc, 3 cepe, 200g orez, 1 legătura patrunjel, 1 legătură mărar, boia dulce, piper, sare

– se fierbe orezul, nu prea mult să nu se facă pilaf

– se pune la prăjit mai întâi ceapa, apoi carnea şi la sfărşit orezul

– intr-o oală mare se pune toată compoziţia + boia, patrunjel , mărar, sare, piper după gustul celui care nu posteşte🙂

* construcţia

-în oala de lut se pune puţin ulei, apoi varză tăiată mărunt (varianta ardelenească)

– cel mai uşor se face o sarma, punând în palmă o foaie de varză, apoi se pune o lingură de umplutură, se rulează şi se închide la capete

– între straturi se pune puţină varză tăiată mărunt şi busuioc

– după ce oala e plină de sărmăluţe frumos aranjate se pune apă şi suc de roşii

– se pune la cuptor şi se aşteaptă câteva ore🙂

Mai multe informaţii:

http://www.cevabun.ro/sarmale-in-oala-de-lut/

Tags:

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Magazin cu produse naturale și sănătoase pentru copii și părinții lor ⚛

Evenimente in Brasov

No upcoming events

LIVE din Magazin :)