16 Tage Ferien!

In mare grabă am plecat din Bucale aşa de vineri seara fără nici un plan dar cu marea intrebare ce-o să facem noi două săptămâni, eu care n-am mai fost plecată atătea zile undeva niciodată de când a început viaţa asta de sclavete.

Cu greu am ajuns la “Muntele Oslea” pe la 4 dimineaţa, aceleaşi poveşti cu traficul de vineri seara. Dimineaţă pe la 7 am fost treziţi de Oli care striga de mama focului “Alex, Aleeex!” (ma che cavolo succede-cum ar zice macaronarii mei de la serv) .  Incepea concursul şi trebuia să ne prezentăm cât mai repede să arătăm echipamentul. Deşi credeam in primele minute că mă voi strecura cumva şi voi dormi pănă la 12 n-a fost aşa.

Şi bine că n-a fost sa fie aşa că traseul a fost frumos, am mai stat de vorbă iar cu o grămadă de oameni, am făcut iar febră musculară că n-am avut răbdare să cobor încet dealurile şi am luat locul I la alpinism 🙂 .

Oslea_001

Oslea_002

Dimineaţă am plecat spre Croaţia. Am luat-o pe drumul Belgrad-Zagreb şi apoi spre mare până la Rijeka.

Pe lângă Tg.Jiu am găsit un pisic tare nervos şi flămând inconjurat de o grămadă de câini şi cum sa-l laşi acolo singurel …L-am luat cu noi :)) . L-am botezat Tică şi in Veneţia i-am zis Diesel 🙂

Oslea_001

Din Rijeka am plecat spre o staţiune tare frumoasă Moscenicka Draga, unde ne-am şi căţărat puţin, iar Pisu ne-a arătat ce bun inotător e.

Oslea_002

Şi cum să ajungi în Peninsula Istria şi să nu mergi în Pula :)). Centrul vechi ne-a plăcut tare şi … apusul :).

Oslea_003

După un pivo Ozujsko am dormit tare bine, însă dimineaţă surpriză nu mai pornea maşina.  Remorcaţi am ajuns intr-un orăşel micuţ şi frumos Porec. Intr-un final problema se pare ca fost de la o singuranţă arsă, am aflat abia in Trieste :))

dolom_001

Din Trieste am plecat direct spre Cortina d’Ampezzo în grabă să vedem Dolomiţii.

dolomiti_001

(Tre Cime di Lavaredo)

dolomiti_004(Marmolada)

Am bălăurit pe traseele lor împreună cu alti zeci de macaronari de toate vârstele. Am văzut o grămadă de tunele făcute de italieni pentru a-i bate pe austrieci in primul război mondial, că pe atunci Dolomiţii nu erau 100% ai lor. Cel mai tare a fost un tunel din Marmolada lung de 1km şi doar urcai, făcut in 16 zile?! 😀

Intr-un camping din Misurina “Alla Baita”, cred cel mai ieftin din zonă, am dat peste Mihai, Andreea, Ionela şi Cătălin 🙂

dolo_003

Dar cel mai şi cel mai mult mi-a plăcut cât am stat in Dolomiţi un traseu de alpinism.  Prima zi a trebuit să ne dăm jos că a venit vremea rea, dar a doua zi am avut noroc. Am pornit in traseu la 9 dimineaţa, dupa 11 lungimi, vreo 4 mai grele restu uşurele am ajuns in vârf la 8 seara. Hornuri, traversee, mai deloc pitoane noroc de mobile pentru a mine a fost nebunie 🙂  Cel mai distractiv a fost să coborâm pe noapte şi doar cu o lanternă.  In cele 9 rapeluri am avut timp să invăţ să bag coarda în opt pe întuneric beznă, ca să nu mai zic că asta fost primul traseu în care am facut rapel :)).  Pe la 12 noaptea am ieşit din traseu şi am plecat in grabă spre maşină, alte 2 ore dar pe şosea, unde l-am lăsat pe Pisu fără apă şi mâncare 14 ore. A supravieţuit.

Oslea_004

dolomiti_002

dolomiti_003

Am mai fost in zonă în Bolzano, dar pentru mine a fost sub aşteptări. Eu mă aşteptam la o Siena 😀

După multă boschetăreala prin Dolomiti, că ne durea sufletul să dăm intr-un camping cam 30euro-noapte pentru 2pers, cort, maşină, purcel am plecat spre tata care ne-a promis ca dacă venim la el o să facem baie in piscină şi-o să jucăm golf :))

Am mers ceva până am ajuns în Castelgofredo. Dar am găsit şi piscină şi teren şi pe tata tare bucuros că am venit.

Oslea_005

La întoarcere am făcut un popas in Veneţia. Mare bazar, mare forfoteală, dar tot frumos 🙂

dolomi_001

Diesel a mai crescut puţin în cele 16 zile şi acu e bine-mersi în Crângaşi 🙂 .

Oslea_006

dolomiti_001

Next trip cu balonul? 🙂

Mai multe poze pe picasa:
http://picasaweb.google.co.uk/iulivarzariudarie/16TageFerien#Advertisements

One thought on “16 Tage Ferien!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s